طرح تغییر ساعات اداری در۲۹ استان اجرا شد-راهبرد معاصر
چه خودرو‌هایی شرایط فروش خارج از سامانه را دارند؟ سازمان هدفمندی یارانه‌ها: مردم حتما حساب بانکی خود را برای دریافت یارانه چک کنند عرضه اولیه سهام زاگرس دارو پارسیان در فرابورس ایران + جزییات وزیر نیرو: ۶ هزار مگاوات برق تا تابستان آتی وارد شبکه می‌شود طرح فروش نقدی و اقساطی مدیران خودرو دی ۱۴۰۳ + جدول و شرایط شرایط پیش فروش سایپا برای متقاضیان سامانه یکپارچه اعلام شد + جدول ممنوعیت فروش خودرو‌های وارداتی خارج از سامانه زیان ۲.۲ میلیارد دلاری سرقت رمزارز در ۲۰۲۴  ۴۴ میلیون نفر سود سهام عدالت گرفتند  قیمت جهانی طلا امروز ۱۴۰۳/۰۹/۳۰ قیمت مصوب میوه شب یلدا اعلام شد/ قیمت هندوانه، انار، خرمال، موز و نارنگی یارانه آذر واریز شد / دهک‌های چهارم تا نهم حسابشان را چک کنند شرایط فروش فوق العاده خودرو چانگان CS۳۵ تیپ ۳ واریز سود به بیش از ۴۴ میلیون مشمول سهام عدالت خاتمه یافت وزیر کار: ناترازی‌ها بیشتر از آنکه به شرایط امروز مربوط باشد، ریشه در برخی تصمیمات گذشته دارد

طرح تغییر ساعات اداری در۲۹ استان اجرا شد

طرح تغییر ساعات اداری که ناشی از رشد مصرف برق طی روزهای گذشته به دلیل افزایش دما و استفاده بیشتر از وسایل سرمایشی در ۲۹ استان اجرایی شده است اما این طرح هنوز مورد موافقت استانداری تهران قرار نگرفته است.
تاریخ انتشار: ۱۴:۴۹ - ۰۵ تير ۱۳۹۸ - 2019 June 26
کد خبر: ۱۴۶۹۶

به گزارش راهبرد معاصر؛ پس از اینکه مصرف برق در چندین استان و کلانشهر بزرگ مثل تهران از مرز ۵۶ هزار مگاوات عبور کرده و به ۵۶ هزار و ۳۰۰ مگاوات رسید، گزینه‌های کاهش مصرف برق در دستور کار قرار گرفت. یکی از این گزینه ها که از قبل هم عملیاتی شدن آن اعلام شده بود، طرح تغییر ساعات اداری است که بر اساس آن قرار است ادارات یک ساعت زودتر تعطیل شوند.

 

مصطفی رجبی‌مشهدی سخنگوی صنعت برق شروع و خاتمه ساعات کار روزانه ادارات به میزان یک تا 1.5 ساعت زودتر را از ویژگی‌های این طرح دانست و گفت: طرح تغییر ساعات کار ادارات در 29 استان اجرایی شده و رایزنی برای اجرای آن در 2 استان باقی مانده با هماهنگی استانداری‌ها در حال جریان است.

 

وی گفت: به جهت خنکی هوا در ساعات آغازین صبح و استفاده از روشنایی روز، همچنین قرارگرفتن عمده ساعات اداری در ساعات غیر پیک، این طرح نقش قابل توجهی در کاهش بار مصرفی در ساعات گرم سال دارد.

 

وی تصمیم‌گیری درخصوص ساعات شروع و پایان کار ادارات را براساس اولویت‌ها و شرایط هر استان عنوان کرد که در مدت یک‌ماه یا کل فصل تابستان اجرا می‌شود.

 

رجبی‌مشهدی، برآوردهای هواشناسی را حاکی از افزایش یک تا 1.5 درجه‌ای دما در مرداد نسبت به تیر جاری ذکر کرد و خواستار تداوم اجرای برنامه در طول تابستان شد.

 

سخنگوی صنعت برق و معاون برنامه‌ریزی و امور اقتصادی توانیر با اشاره به رایزنی با وزارت کشور و استانداری برای اجرای طرح در تهران، این استان را به جهت استقرار وزارتخانه‌ها و سازمان‌ها دارای شرایط ویژه‌ای عنوان کرد و افزود: در صورت توافق با اجرای طرح در این کلانشهر، اطلاع‌رسانی انجام می‌شود.

 

وی 4 تا 5 درصد کاهش مصرف برق در هر یک از مناطق کشور را از اثرات مثبت این طرح در تابستان گذشته دانست که در تهران حدود 400 مگاوات و در تمام کشور حدود 2000 مگاوات کاهش بار شبکه برق را در پی داشته است.

 

* برق ادارات متخلف قطع می‌شود

سخنگوی صنعت برق کشور تاکید کرد: اجرای این طرح در استان‌ها از سوی صنعت برق مورد پایش قرار می‌گیرد و اداراتی که به دستورالعمل و ابلاغیه استانداری‌ها کم‌توجهی کنند، نسبت به برخورد یا احیاناً قطع برق آنها اقدام خواهد شد.

 

روز دوشنبه مصرف برق به یکباره افزایش یافت و هفت استان در مرز هشدار قرار گرفتند و شرکت توانیر از مردم درخواست کرد تا صرفه جویی در مصرف برق را جدی بگیرند.

 

بنابراین گزارش، به دنبال افزایش بی‌سابقه مصرف برق کشور و ‌رسیدن اوج مصرف به مرز ۵۶ هزارمگاوات که روز دوشنبه ۳تیرماه رخ داد، شرکت توانیر خطاب به مردم و مشترکان برق در سراسر کشور اعلام کرد که با توجه به افزایش دما و پایداری هوای گرم تا آخر هفته به ویژه سه شنبه و امروز(۴و ۵ تیرماه) در همه بخش‌های کشور، شاهد افزایش مصرف برق در کشور هستیم، به‌نحوی که پیش‌بینی می‌شود، طی روز سه شنبه و چهارشنبه ، مصرف برق از مرز 56 هزار مگاوات عبور کند.

 

در چنین شرایطی برای تامین پایدار برق به مورد در استان‌های گرمسیر کشور، بیش از هر زمان دیگر به مدیریت مصرف برق نیازمندیم.

 

*سهم ۴۰ درصدی وسایل سرمایشی از مجموع برق مصرفی کشور

محمد حسن متولی زاده مدیر عامل توانیر در گفت‌وگو با خبرگزاری فارس درباره سهم وسایل سرمایشی از مجموع برق مصرفی کشور در تابستان گفت: در این فصل حدود ۲۲ هزار مگاوات یا معادل ۴۰ درصد از مصرف برق کشور، به وسایل سرمایشی اختصاص دارد.

 

متولی زاده در مورد راهکار‌های مشترکان برای قرارنگرفتن در گروه پرمصرف‌ها گفت: با توجه به این که در تابستان وسایل سرمایشی بیشترین میزان مصرف برق را به خود اختصاص می‌دهند، مشترکان در صورت توجه و دقت در چگونگی استفاده از وسایل سرمایشی، می‌توانند به میزان زیادی از مصرف برق خود را کاهش دهند.

 

* تهران و ۷ شهر در محدوده افزایش مصرف

هم اکنون خراسان رضوی، شمال کرمان، استان اصفهان، بوشهر، همدان، قزوین ، آذربایجان شرقی و تهران از لحاظ مصرف برق در محدوده هشدار قرار دارند.

 

مشترکان در این مناطق می‌توانند با کاهش حداقل 5 درصد از میزان برق مصرفی خود، در وضعیت سبز و پایدار قرار گیرند.

 

روزهای آینده با توجه به افزایش دما و کمبود انرژی که به گفته وزیر نیرو در حدود ۴ هزار مگاوات است، احتمال خاموشی جدی شد و به همین دلیل مصرف‌کنندگان ناگزیر هستند مصرف بهینه برق را در سرلوحه کار خود قرار دهند.

 

*راهکارهای ساده برای کاهش مصرف برق

درکولرهای آبی تا حد امکان از دور کند استفاده شود.

 

-دمای مناسب برای تنظیم ترموستات در کولرهای گازی بین ۲۴ و۲۵ درجه سانتی‌گراد است.

-هنگام استفاده از کولر یا وسایل سرمایشی، تا حد امکان از لوازم پرمصرف برقی مانند اتو، لباسشویی، ظرف‌شویی و جاروبرقی به‌طور همزمان به‌ویژه در ساعات اوج بار استفاده نشود.

 

-خاموش کردن لامپ‌های اضافی و استفاده از روشنایی طبیعی در روز، ساده‌ترین راه صرفه‌جویی در مصرف برق است.

 

 

 

منبع: فارس

ارسال نظر